Uuden vuoden lupauksia ja pakkasta -kliseitä

Tänä vuonna luvataan jaksaa paremmin ja pitää itsestämme huolta työn ohella. Tehdä työ vieläkin paremmin, aina hymy huulilla ja rennosti, välittämättä ihmisten hassuista (lue tyhmistä) kommenteista (varsinkaan niistä nettiin kirjoitetuista joita ei lue kukaan muu kuin me) ja luottaa vaan siihen että ”kyllä me osataan”. Kirjoitetaan hassut kommentit ylös ja nauretaan niille sitten joskus. Pitäisikö kirjoittaa ylös myös kuinka usein kuullaan ”ihana uusi ravintola, koska ootte avanneet”? (Noin 10 kertaa viikossa, tekee vuodessa, mitä?) vastataan hymyillen ”melkein kolme vuotta” (muista kirkas ääni jotta ärtymys ei kuulu läpi ja asiakas ei pidä itseänsä hölmönä, eihän kaikki voi tietää meistä. Ei millään. Kiva että tykkävät. Hymy). Ei hermostuta ennen kaikkea toisillemme (menee jo vaikeaksi kun nähdään 24 h), väsymys voittaa joskus. Muistutan itseäni, että emme ole sairaalassa töissä vaan ravintolassa, ei ole kysymys kuolemasta (paitsi jos Michelin istuu sisällä) vaan etuoikeutetusta vapaa-ajasta joihin kaikilla ei ole varaa. Sanon tämän aina kun meillä on uusi tarjoilija. Muistais vaan itsekin joskus.

Miten pärjättiin ensimmäisen viikon jälkeen? Ollaan hymyilty ja naurettu, pidetty hauskaa ja luvattu mennä itsekin syömään ulos, vastattu kärsivällisesti kysymyksiin, jopa niihin hassuihin. Ei vielä inhota toisiamme, vaikka tavarantoimittajat ovat saaneet kuulla kunniansa. Pakkanen yllätti suomalaiset. Niin. Mutta ei italialaisia, olen kuullut jo (liian) monta kertaa ”ettekö te ole tottuneita tähän?” Ei olla, ei. Tavaraa tulee jäisenä, yrtti-raukat kohmeisina, tuore kala juuri ja juuri plussan puolella. Asiakaspalvelija luurin toisessa päässä saa kuulla huudot keittiöstä (anteeksi vaan, ollaan vähän kovaäänisempiä kuin muissa ravintoloissa. Se on sitä tempperamenttia.) Ah, koska tulee kevät? Koska saa alkaa laskea viikkoja kesälomaan. #Ilovemyjob. Hymiö.

Lupaan pitää kiinni lupauksista. Ihan oikeasti. Muistuttakaa kun tulee ensi syksy ja olen kireänä. Muistuttakaa, miten asiat viime vuonna olivat. Tästä tulee uusi, parempi vuosi. Ihan vaan minulle, kovalle yrittäjälle.

-Elina