Toca 2 vuotta 27.5.2015

Toca 2 vuotta 27.5.2015

Kaksi vuotta on kulunut siitä kun Toca sai alkunsa ja nyt onkin aika luoda katsaus näihin ensimmäisiin vuosiin ja niiden tuomiin haasteisiin ja ilon hetkiin:

Ensimmäisenä iltana emme varsinaisesti pitäneet avajaisia mutta saimme iloksemme muutaman ystävän kylään ja kadultakin käveli sisään turisteja. Olin itse murtanut jalkani muutamaa viikkoa aikaisemmin ja kyllähän sitä vielä hieman särki mutta ei se enää menoa haitannut kun olimme niin iloisia että tuo päivä oli vihdoin koittanut. Avasimme siis kaikessa hiljaisuudessa ja kun sitten koitti aika aloittaa lounaan tarjoilu saimme tuvan täyteen nopeasti vaikka oltiinkin jo kesälomien kynnyksellä. Mutta pitkään olivat Tocan pöydät vailla asiakkaita illallisaikaan ja saatiin odottaa elokuuhun asti kunnes sitten räjähti. Sitä ennen meidät ehdittiin ryöstää kahteen kertaan ja kyllä siinä sai lujasti uskoa tulevaisuuteen kun kaikki alkoholit jotka oltiin ostettu hävisivät varkaiden mukana, keittiön ikkuna ja vesihana hajotettiin ja palomiehet pumppasivat vettä pois ravintolan lattialta. Onneksi toisella kerralla muutamaa viikkoa myöhemmin varkaat jäivät kiinni itseteosta kun ystävällinen ohikulkija oli soittanut poliisille.

Elokuun tokana päivänä vihdoin onnisti kun Nyt-liite palkitsi meidät 5 tähdellä. Samana iltana saimme tutustua Jotain Maukasta-bloggari Mariin ja uusi ystävyys sai alkunsa. Mari onkin kirjoittanut meistä kauniisti moneen otteeseen ja juhlistanut kahden kirjansa julkaisuja meillä Tocassa. Koska Nytin tähdet tekivät meistä sen hetken trendipaikan olimme täynnä reilut puoli vuotta joka ilta ja saimme kanta-asiakkaita ja uusia ystäviä nopeasti. Myös lounasasiakasmäärä triplaantui kunnes sitten rauhoittui kun monet ymmärsivät ettei ravintola ole tehty 80:lle asiakkaalle! Oli myös haasteellista tarjota 10 euron lounasta ihmisille jotka olettivat saavansa ties mitä ihmetyksiä pienellä hinnalla. Onneksi kanttiksemme jatkoivat meillä käymistä. Suuri kiitos heille!

Tuon syksyn mieleenpainuvin hetki oli Michelin tarkastajan käynti. Olimme onnellisia koska jo hänen visiittinsä oli suotu meille vaikka emme edes odottaneet tähtiä tai muuta mainintaa. Talvella, Michelinin julkaistua painoksensa saimme nähdä Tocan mukana 30. parhaimman helsinkiläisen ravintolan joukossa ja se tuntui mahtavalta. Alun haasteet olivat siis kannattaneet!

Vuosi sitten kesällä liityimme Tableonlineen ja se jos mikä helpotti työntekoa! Nyt varaukset tulevat suoraan kalenteriin ja puhelinsoitot ja sähköpostit ovat vähentyneet. Tämän myötä meille löysi tiensä myös Juhani joka kertoi luotsaamastaan yrityksestä Magisso. Lomien jälkeen tapasimme ja sovimme yhteistyöstä jonka kautta me saimme käyttöömme upeita Magisson astioita! Ne olivat Juhanin mukaan kuin meille suunniteltuja kun astioiden pinnat ovat liitutaulua kuten Tocan seinä jolle saa jättää oman viestinsä. Myös Dinner 4U2:n bloggaajaneidot pistäytyivät kertomaan, että meidät oli valittu seuraavan vuoden EatHelsinki-kirjaan. Kirja on tuonut paljon asiakkaita ja olemme myös itse sitä käyttäneet. Kesä oli siis mahtava!

Syksyllä Michelin ei meillä vieraillut mutta helpotukseksi löysimme itsemme myös tämän vuoden kirjasta. Joulun aikana uusimme hieman nykyistä keittiötä, hankimme uusia laitteita ja päällystimme salin sohvat joista tulikin oikein kivat. Talvi ja kevät ovat sujuneet mukavasti vaikka usein on paljon tyhjiä pöytiä ollutkin. Kova työ on kuitenkin tuonut tulosta ja mahdollistaa keittiön isomman remontin jota olemme koko talven odotelleet lupa-asioiden junnatessa kuin Italiassa konsanaan.

Kiitokset siis kaikille tähän asti meillä käyneille ja tervetuloa niin uudet kuin vanhatkin asiakkaat! Odotamme innolla mitä Tocan kolmas vuosi tuo tullessaan. Hyvää syntymäpäivää Toca!