Synkkä viikonloppu

Viime torstaina alkuillasta kun meillä oli jo ensimmäiset asiakkaat illallistamassa seurasimme ikkunasta Tocan edessä tapahtuvaa pidätystilannetta. Kadulle oli pysäytetty pikkuauto ja paikalla olivat kaksi mustamaijaa, suojelupoliisi ja yksi tavallinen musta auto. Seurasimme yhdessä asiakkaiden kanssa kun poliisit rempoivat nuoren naisen ulos autosta ja painoivat kuskin maahan raajat levälleen. Autosta otettiin myös useampi muovikassi ulos. Tilanne oli ohi alle viidessä minuutissa. Vitsailimme yhdessä asiakkaiden kanssa että näin meillä stadissa hommat hoidetaan, seurueessa kun oli myös ulkopaikkakuntalaisia. Kerroin heille samalla kuinka viime itsenäisyyspäivänä jouduimme luokkaretki-mielenosoittajien kohteeksi. Varmasti kaikki silloin meillä olleet muistavat kuinka iso joukko mielenosoittajia riehui naamarit naamalla kadulla ja heittivät tavaraa ikkunaamme. Olimme kuin akvaariossa ja hetken tilanne oli aika pelottava. Loppuillan seurasimme ratsupoliisien toimintaa turvallisesti sisältä käsin. Tämän kerrottuani sanoi torstain asiakas; ”muutaman vuoden päästä täällä riehutaan aseiden kanssa. Onko teidän ikkuna luodinkestävä?”

Kuinka olenkaan miettinyt noita sanoja tänä viikonloppuna. Tai oikeastaan vasta lauantai-iltana kun aloin lukea internetistä mitä muualla maailmassa oli tapahtunut. Olin keskittynyt muutamaksi päiväksi vain omaan elämääni sillä lauantaina olimme saattamassa hautaan kuukausi sitten menehtynyttä isääni. Tästä syystä ravintola oli lauantaina kiinni. Isäni oli mukana Tocan toiminnassa ennen kaikkea henkisenä tukena. Vaikeina aikoina hän kannusti ja muistutti, että osaamme hommamme kun itseltä uskoa siihen ei löytynyt ja että olemme vahvoja kunhan pidämme yhtä. Hyvinä aikoina hän sitten totesi että mitäs minä sanoin. Nuo sanat sopisivat tueksi monelle tänä viikonloppuna kun maailma tuntuu olevan sekaisin. 

Minä olen surullinen mutta kuitenkin kiitollinen, että isäni sai nukkua rauhassa pois ja ehdimme hyvästelläkin. Kuinka moni toivoisikaan samaa tänään.