Makaroonin mahdollisuudet - Taste of Helsinki

Keittiömestarimme Gennaro sai mahdollisuuden päästä näyttämään taitojaan Taste of Helsinki-tapahtumaan sunnuntaina 14.6 kun yksi tapahtuman ravintoloista joutui perumaan tulonsa ja näin ollen myös näytöksensä Taste Theatre:ssä. Aikaa järjestämiseen jäi vain reilu viikko ja samalla piti tietenkin hoitaa myös ravintolan normaalit rutiinit mutta hienon shown sai Gennaro aikaan. Tässä hieman koostetta:

Sää oli mitä hirvein kun lämpötila oli vain reilut kymmenen astetta plussan puolella ja tuuli ja sade vain huononsivat olosuhteita. Tapahtumaan oli kuitenkin saapunut mukavasti ihmisiä ja saapuessamme paikalle kovaäänisestä kuulutettiin että tapahtuma oli rikkonut tähän astisen yleisöennätyksen eli 10 tuhatta vierailijaa. Myös Taste teatteri täyttyi katsojista kun ensin oltiin kuulutettu, että tarjolla olisi maistiaisia.

Esitystä juonti Top Chefistä tuttu Pipsa Hurmerinta mutta Gennaro nauratti yleisöä eikä siis jäänyt ”tocaksi”.

Gennaron shown nimi oli ”Makaroonin mahdollisuudet” ja nimellä oli kaksi merkitystä: ensinnäkin esityksessä näytettiin mitä kaikkea makaroonista voi valmistaa, yhteensä 3 reseptiä ja toiseksi nimellä viitattiin italialaisen mahdollisuuksiin Suomessa, Gennaro kertoi esityksensä ohessa omasta filosofiastaan ja siitä kuinka hän ei ole tavallinen italialainen kokki.

   

Yksi näytettävistä resepteistä oli friteerattu kuivapasta ja yleisö sai maistiaisensa. Kova rapina täytti teltan.

Toisena tehtiin makaroonilaatikkoa myös friteerattuna ja kolmantena valmistettiin tuorepastaa johon myös yleisöstä otettiin vapaaehtoisia mukaan.

Tunnin kestäneen show jälkeen jäimme myös itse nauttimaan tapahtuman tarjonnasta kunnes kylmä pakotti meidät palaamaan väsyneinä mutta tyytyväisinä autolle ja kotiin nauttimaan vapaapäivästä.

Kiitos Taste of Helsinki, toivottavasti nähdään ensi vuonna!