Maanantai maanantai

Heräsin siinä hieman seitsemän jälkeen kun koira röhki ja oksensi lattialle, pomppasin ylös eikä uni tietenkään sen jälkeen enää maistunut. Ei muuta kuin kahvia naamaan ja autoon, olimme tällä kertaa kahdestaan Leevin kanssa Lahdessa viikonloppua viettämässä, edessä oli siis reilu tunnin ajo Helsinkiin. Onneksi ilma oli kirpeä ja aurinko paistoi matalalta kun porotimme moottoritiellä tukkutorin kautta Unioninkadulle. Tocassa pojat olivat jo aloittaneet seuraavan päivän lounaan valmistelut ja viikon menuun suunnittelun ja esivalmistelun. Minulla oli edessä ravintolan siivous lauantain jäljiltä ja viinitilausten tekeminen ja kaappien täyttö.

Puolilta päivin menin yhteen Tompan viidestä ravintolasta winetasting-lounaalle johon minut oli kutsuttu muutamaa viikkoa aikaisemmin. Kyseessä oli italialaisen Zonin ja Pernod Ricardin (jonka asiakas en edes ole mutta oli huippua päästä mukaan!) järjestämä viinien sokkomaistelu hyvän lounaan yhteydessä alan kollegojen kanssa. Kuusi ruokalajia ja 9 viiniä! Ihana maanantai! Muutaman viinin jälkeen pöytään tuotiin cooleri joka ilmeisesti oli tarkoitettu sylkykupiksi mutta koska kukaan ei sitä käyttänyt en minäkään uskaltanut siihen tarttua, olisihan ollut noloa jos siihen olisikin tuotu pullo! Toisilla taisi olla vapaapäivä ja onhan hyvän viinin pois sylkeminen melkein syntiä! Joka tapauksessa viidennen viinin kohdalla päässä jo pyöri mutta selviydyttiin jälkiruokien loppuun. Onneksi viinejä ei kuitenkaan tultu juotua loppuun asti vaan kyselyhän oli maistelusta ja kerrankin sain myös hyvää ruokaa jonkun muun tarjoilemana ja valmistamana.

Lounaan jälkeen palasin Tocaan jossa pojat olivat yhä edelleen hommissa. Myös Gennaro oli nähnyt kollegaansa ja juttua oli riittänyt joten työt olivat keittiössä vähän myöhässä. Otin yhteyttä asiakkaisiin jotka olivat yrittäneet tavoitella lounaan aikana ja hain poitsuille ruokaa (jostain kumman syystä ne ei onnistu ruokkimaan itseään ruuan teon lomassa!!!). Leevi kaipasi myös ulos joten suuntasimme lenkille Tähtitorninmäelle, teki hyvää saada raitista ilmaa muutenkin. Takaisin tultuamme päivitin viikon lounaslistan nettiin ja kirjoitin sen seinälle, tein keittiölle kalenterin viikon ohjelmasta ja allergia- ja erikoisruokavalioista, aloimme etsiä Pietrolle lentoa jouluksi ja yhtäkkiä kello olikin jo puoli seitsemän. Keittiössäkin hommat oli vihdoin saatu tehtyä. Kaupan kautta kotiin jotta omassakin jääkaapissa olisi edes jotain ihmeteltävää, hieman televisiota ja Leevin kanssa leikkimistä, pää tyynyyn ja unten maille.

Näin siis tällä viikolla, tämän viikon toiveena olisi, että ei tarvitsisi soittaa yhdellekään jääkaapin-, uunin- tai astianpesukoneenkorjaajalle, tilatut tavarat tulisivat ajoissa ja hyvälaatuisina, asiakkaita riittäisi niin lounaalla kuin illallisellakin. Olisiko liikaa toivottu myös vähän aurinkoa eikä vielä lunta?

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Malvasiaa ja kilpailijan arancini

Etsi kuvasta chihuahua