Aitäh Tallinna!

Aitäh Tallinna!

Vihdoinkin koitti mahdollisuus viedä pojat Tallinnaan kun vappu osui tänä vuonna viikonlopulle. Ei siihen mennytkään kuin kaksi vuotta että saatiin virkistyspäivä järjestettyä. Nyt on Tocan synttäritkin lähellä joten tilaisuus oli mitä parhain. Keittiön väki ei ole koskaan Viron maalla käynyt ja omasta viime vierailusta on jo niin kauan ettei sitä kehtaa tähän kirjoittaa!

Lähdimme matkaan lauantaina klo 9.40 Lindalainella ja saavuimme sateiseen Tallinnaan yhdentoista jälkeen. Ensimmäisenä virallisena visiittinä oli ravintola Kaks kokka jonne suuntasimme lounaalle. Ravintola oli oikein modernisti sisustettu ja meidät toivotettiin heti tervetulleiksi. Odotuksemme olivat korkealla! Baaritiskin takana pyöri ainakin 4 tarjoilijaa iloisina ja meitä palveli, tosin todella pitkän odotusajan jälkeen nuori tyttö, jonka englanti oli moitteetonta. Ravintolassa ei ollut meidän lisäksemme kuin muutama muu pöytä mutta jostain syystä palvelu oli todella hidasta ja olihan meillä jo kova nälkäkin. Tilasimme erilaisia alku-, pää- ja jälkiruokia, mutta en voi sanoa, että olisimme olleet kovin tyytyväisiä niihin, suolaa puuttui useasta annoksesta, kukkakaali-pääruoka oli turhan vetinen ja muutama lisukekin kylmä. Saimme jutella keittiömestarin kanssa ja hän kertoi, että menu oli uusi ja että siinä olisi vielä paljon kehitettävää. Onneksi hän otti kritiikkimme kiitollisena vastaan. Tälle paikalle suodaan siis toinen mahdollisuus koska potentiaalia on paljon!

Moderni sisustus

Kukkakaalia ja juustoa

pääruokia

Matkamme ehdoton kohokohta oli illallisemme ravintola Neh:ssä. Olimme tilanneet etukäteen niin sanotun loputtoman menun (endless menu) joka siis todellakin jatkui niin pitkään kuin halusimme. Menu, joka maksoi 120€ / henkilö kuului myös viinipaketti ja saimmekin oikein maistuvia viinejä vaikka ihan kaikki eivät natsanneet täydellisesti ruuille. Ihana tarjoilijamme Liis kertoi, että normaalisti asiakkaat syövät 8 ruokalajia mutta meidän vatsamme venyivät 11 lajiin asti! Neh tarjoaa pohjoisen saarien ruokaa (Muhu, Saaremaa ym) ja meidän suosikkejamme olivat kevyen kevyt sienikeitto, possua, kurpitsaa ja olutkastiketta sekä murea viiriäinen lisukkeineen. Myös pohjoismaiset ja virolaiset juustot maistuivat meille. Ravintolan sisustus on rustiikki ja tunnelmallinen. Paikkoja on ylä- ja alakerrassa yhteensä noin 70. Illalliseen meillä kului aikaa reilut 4 tuntia, palvelu ja serviisi olivat nopeita ja erinomaisia. Liis kertoi haaveilevansa Suomeen muutosta veljensä luo, ties vaikka jokin päivä hän olisi tarjoilemassa Tocassa… :)

alkupala lajitelma

Possua, kurpitsaa ja olutkastike

tyrniä väliin

Sunnuntaina saimme vihdoin ja viimein nauttia auringosta ja päädyimme lounaalle vanhan kaupungin keskustassa olevaan Cru-ravintolaan. Crun keittiömestari Dmitri Haljukov oli Viron edustaja kokkien olympialaisiksi kutsutun Bocuse d'Orin loppukilpailussa Lyonissa tänä vuonna. Olimme iloisesti yllättyneitä Crun antimista vaikka löysimme taas hieman parannettavaa ruuissa (liian suolainen kala ja jäinen vasikka-alkupala jota tarjoilija väitti juuri oikeanlaiseksi). Parhainta antia olivat saksanhirvi ja mustajuuri-annos sekä mahtava leipä jota Crusta saa ostaa myös mukaan. Oluesta valmistettu paahtovanukas oli myös mielenkiintoinen ja toisen jälkiruuan raparperijäätelö sai peukutusta.

Porkkanapihvi

paahtovanukas

Ennen kotimatkaa kruunasimme vatsamme vielä letuilla legendaarisessa Kompressor pancake housessa. Mitäpä olisi Tallinnan matka ilman näitä! Laivamatka takaisin Helsinkiin olikin sitten hieman odotettua pidempi jonkinlaisen teknisen vian vuoksi, mutta saavuimme kotimaan kamaralle  yhdeksän aikoihin väsyneinä mutta onnellisina. Kiitos matkaseurueelle, otetaan pian uusiksi!

Näeme varsti Tallinna!

http://www.neh.ee

http://kakskokka.ee

www.crurestoran.eu

http://www.kompressorpub.ee